EHO, Nekategorizirano

Obnovljeni Društveni centar Novo Čiče mjesto je okupljanja i čuvar tradicije lokalne zajednice

Foto: KUD ČIČE

Kulturno umjetničko društvo “ČIČE“ poziva sve zainteresirane sumještane, osobito osobe s invaliditetom, na upis u tamburaške radionice, radionice pjevanja i radionice vezenja. Radionice se održavaju u novoobnovljenom Društvenom centru Novo Čiče, pokrenutom u okviru istoimenog projekta koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda, na pozivu Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Projekt provodi Kulturno umjetničko društvo “ČIČE“, kao nositelj projekta, u partnerstvu s Gradom Velika Gorica i udrugom Zamisli, a 20-mjesečna provedba projekta započela je 1. lipnja ove godine.

– Tijekom lipnja i srpnja 2020. godine najprije smo radili na prilagodbi dvaju prostora koji su bili u jako lošem stanju, a u javnom su vlasništvu, u Društveni centar, u kojem organiziramo projektne aktivnosti – govori nam Stipo Duvnjak, voditelj projekta i predsjednik KUD-a “ČIČE” Novo Čiče.

– Posebno smo ponosni na izgradnju rampe za osobe s invaliditetom koja je izrađena po svim propisanim standardima a omogućit će uključivanje osoba s invaliditetom u rad Društvenog centra. U sklopu Društvenog centra provode se tamburaške, plesne i pjevačke radionice, radionice tkanja i veza, informatičke radionice i još 12 tematskih radionica po odabiru lokalnih udruga. Radionice veza i tkanja su nam od posebnog značaja jer ćemo kroz njih stvoriti preduvjete za razvoj regionalnog centra obrade lana koji ćemo kroz nekoliko godina ustrojiti kroz rad Edukativno-kulturnog centra Novo Čiče koji je trenutno u izgradnji. Sve aktivnosti i radionice provede se u sklopu 6 razvijenih programa revitalizacije prostora Društvenog centra Novo Čiče. Tijekom lipnja i srpnja kupljeni su tamburaški instrumenti, narodne nošnje, računalna oprema, razglas i tkalački stanovi i ostala oprema koja služi u svrhu provedbe planiranih radionica – pojašnjava Duvnjak.

– Makar je popunjenost na radionicama i više nego planirana, želimo napomenuti da se u svakom trenutku, zainteresirane osobe mogu javiti i pristupiti radionicama ovisno o slobodnom mjestu. Posebni poziv upućujemo osobama s invaliditetom, da nam se prijave za tamburaške radionice, radionice pjevanja i radionice vezenja – zaključuje Duvnjak.