Nekategorizirano, Stajališta

KUD Čiče bespovratnim sredstvima u iznosu od 1,7 milijuna kuna pokreće Društveni centar Novo Čiče

Kulturno umjetničkom društvu Čiče iz Novog Čiča pored Velike Gorice odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.6 88.932,01 kuna za provedbu projekta na pozivu za dostavom projektnih prijedloga Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Predsjednik KUD-a Čiče i voditelj projekta Stipo Duvnjak u petak je u Zagrebu, u Palači Dverce, potpisao ugovor o provedbi projekta razvoja programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD i lokalne zajednice.

Ovaj projekt će se provoditi 20 mjeseci, a cilj projekta je da prostore koji su u gradskom vlasništvu, a koji su dani lokalnoj zajednici, da se u njima stvore bolji sadržaji i uvjeti za dobrobit lokalne zajednice.

Projekt počinje s provedbom 1. lipnja,  prva dva mjeseca će se iskoristiti za prilagodbu prostora i pripremu aktivnosti. U tom vremenu će kupiti svu potrebnu opremu, urediti prostore i s 1. kolovozom bi sam projekt trebao krenuti.

Premda se radi o velikom iznosu, Duvnjak ističe kako je važno i potrebno za zajednicu prijavljivati ovakve projekte. “Do sada smo radili puno malih projekata, a najpotrebnija je odlučnost i volja. Sjeli smo s našim partnerima, Udrugom Zamisli i Gradom Velikom Goricom i proveli 5,6 noći, ali kada vidimo koji je rezultat, sve ima smisla. Ovo je poziv svim našim udrugama, sportskim, kulturnim, bilo kojim – javite se na ovakve projekte.”

KUD Čiče Novo Čiče je prije 10-ak godina počelo od nule i ovo je velik znak koliko su važni u svom društvu. “Želja nam je da ove novce utrošimo kvalitetno i da služimo našoj zajednici. Kad se otvori Edukativno-društveni centar ćemo imati ljude spremne da rade u tom centru.”

Budući da su ovogodišnje prilike onemogućile većinu događaja, Duvnjak je podsjetio na neke od njihovih najposjećenijih – Chill & Grill u suradnji s Goričkim klubom mladih, biciklijada, Ivanje, Božićna priča.

“Ovo naselje doslovno svaki dan živi. Nedostaju nam djeca, ples i pjesma, ali nadam se da ćemo uskoro ponovno sve imati kao što je nekada i bilo.”, zaključuje Duvnjak. (Izvor: velikagorica.com, Civilno društvo)