Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

VIDEO: Što sve nudi zagrebački Centar za mlade?

vlcsnap-2019-01-08-09h02m13s777.png.688x388_q85_crop_upscaleNa početku Gajeve ulice u Zagrebu, u samome centru, na trećem katu zgrade s lijepim pogledom na središnji zagrebački trg početkom studenog je otvoren Centar za mlade. Mjesto gdje se mladi mogu družiti i biti na raznim događajima i radionicama.

Autor: Zdravka Giacometti/HRT

Centar za mlade grada Zagreba okuplja mlade od 15 do 29 godina. Upravo je otvoren kao projekt Udruge Zamisli i trideset njezinih partnera. Nalazi se u središtu Zagreba i nudi mnogo sadržaja.

Za projekt su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 1 500 000 kuna. To je dovoljno da Centar za mlade bude otvoren 18 mjeseci. Partner na ovom projektu su i Klub studenata elektrotehnike, KSET te Institut za stručno usavršavanje mladih.

Podučavat će onome što znaju. Mladi koji već imaju mnogo iskustva i neformalnog obrazovanja rade s drugima kao mentori. Pružaju podršku i poticaj.

U Klub za mlade, koji je jedan oblik rada Centra, može se doći u bilo koje doba dana, bez najave i tražiti pomoć bilo da se zanimate za putovanje Europom ili pak za to koji fakultet upisati. Stručni mladi ljudi istražit će, ako nešto ne znaju, kamo da krenete po pravi odgovor.

Sve informacije možete dobiti na Facebook stranici Centar za mlade grada Zagreba.

Reportaža koju je snimila ekipa iz emisije Dobro jutro, Hrvatska! dostupna je ovdje.