EHO, Nekategorizirano

Život općine bit će bogatiji za jedno novo mjesto – Društveni centar Klis

Foto: Klis/Facebook

Dobrovoljno vatrogasno društvo Klis održat će prvu javnu prezentaciju projekta “Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu” u utorak, 26. siječnja 2021. s početkom u 12:30, u prostorijama Vijećnice Općine Klis (adresa: Iza grada 2, Klis). Istom prigodom će se potpisati i sporazumi sa partnerima na projektu, to su Općina Klis, Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu i Udruga “MI” – Split – najavio je u pozivu DVD Klis.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.596.826,70 kn (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna).

U sklopu projekta, život zajednice u općini Klis bit će obogaćen osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga, a aktivnosti organizirane u Društvenom centru pozitivno će utjecati na oživljavanje društvenog života zajednice. U Društvenom centru svatko će imati priliku pronaći neku aktivnost po svojoj mjeri, od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici.

…………………………………………

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.