Aktualno, Nekategorizirano

Zabavom za male i velike Društveni centar Klis otvara svoja vrata

Dobrovoljno vatrogasno društvo Klis u utorak, 1. lipnja 2021. otvorit će vrata Društvenog centra Klis pokrenutog u sklopu projekta “Klis u centru – partnerstvo za aktivnu zajednicu” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Klis u provedbi projekta su Općina Klis, Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu i Udruga “MI” – Split.

Društveni centar je smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga, adaptiran je i prilagođen za rad bespovratnim sredstvima iz ovoga projekta. U Društvenom centru svatko od mještana Klisa i okolice će imati priliku pronaći neku aktivnost po svojoj mjeri, od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici.

Organizirat če se 185 aktivnosti kroz 5 programa društvenog centra u Klisu. Provest će se mapiranje zajednice i dijalog sa zajednicom u svrgu prilagođavanja aktivnosti potrebama i željama lokalnog stanovništva. Za bolju vidljivost tiskat će se promotivni materijal, informirati mediji, a projektni rezultati diseminirat će se online i tiskano.

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.