EHO, Nekategorizirano

U Vukovaru je ovo ljeto započeo s radom Društveni centar IN

Foto: Društveni centar IN/FB

U Vukovaru je početkom kolovoza započeo rad Društveni centar IN, otvoren u okviru projekta „Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara“, koji ) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Uspostava ovoga centra osigurat će djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom da slobodno vrijeme provode na kvalitetan i strukturiran način, a sve uz stručnu podršku. Podrška neće izostati ni obiteljima kao ni mogućnost da se i oni uključe u razne aktivnosti poput razgovaraonica, škole plesa, vježbi i dr.

Centar će ojačati kapacitete udruga koje provode projekt te upostaviti trajnu suradnju s Gradom Vukovarom u vidu pružanja sveobuhvatnih usluga za socijalno isključene skupine u zajednici. Nadalje, ovaj će centar pomoći senzibiliziranju zajednice i promociji inkluzivnog volontiranja, a aktivnostima je predviđeno i opremanje prostora te provedba manjih adaptacijskih radova kao i osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika. Također, centar će organizirati i brojne aktivnosti za podizanje svijesti građana o marginaliziranim članovima zajednice.

Radionice su započele početkom kolovoza ove godine u prostorijama udruga na adresi Velebitska 16 Vukovar.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ kao nositelj projekta zajedno sa partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s invaliditetom „VUKA“ Vukovar i s Gradom Vukovarom provodi ovaj projekt u razdoblju od od 3. lipnja 2020. do 3. lipnja 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.675,54 kn, od čega 85% ( 1.689.524,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% ( 298.151,33 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava državnog proračuna.

Više o aktivnostima Centra pogledajte OVDJE.

Facebook Društveni centar IN