Hrvatska, Nekategorizirano

U Vukovaru predstavljen projekt za djecu s teškoćama u razvoju Društveni centar IN

Uvodna konferencija projekta: „Društvenog centra IN – mreže podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara“ održana je u ponedjeljak 21. rujna 2020. godine u gradskoj vijećnici Grada Vukovara. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica projekta i predsjednica Udruge Vukovarskih leptirića Viktorija Matin predstavila projekt. Također, prisutne su pozdravili i projektni partneri predsjednik UOSI VUKA Đorđe Bošnjak, a u ime Grada Vukovara pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević, a projektne aktivnosti prezentirala je  Mateja Hojsak iz Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar koja je ujedno i voditeljica Društvenog centra IN.

Prisutnima su predstavljene aktivnosti dvogodišnjeg projekta koje obuhvaćaju radionice, koje će djeci i mlađoj populaciji osigurati preduvjete za lakšu integraciju, a starijim OSI pomoći u razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, te zdravo i aktivno starenje. Također prezentirana je i prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti i to uređenje krovišta objekta, uređenje unutarnjih prostora i uređenje terase.

  • Namjera nam je kroz projekt uključiti obitelji korisnika i to minimalno 50 užih članova obitelji djece s teškoćama u razvoju i užih članova obitelji odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, kroz razne aktivnosti kao što su razgovaraonice, škola plesa, sport, vježbe itd. Također kroz projekt želimo uključiti oko dvadesetak volontera u suradnji s Volonterskim centrom Vukovar, koji bi bili podrška u radu na radionicama osobama s invaliditetom, ali ponajviše u organiziranju događanja – istakla je  Mateja Hojsak iz Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar koja je ujedno i voditeljica Društvenog centra IN.

………………………………………………………..

Ukupna vrijednost projekta „Društvenog centra IN – mreže podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara“  iznosi 1.987.675,54 kn, od čega 85% ( 1.689.524,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% ( 298.151,33 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.

Više o aktivnostima Centra pogledajte OVDJE.

Facebook Društveni centar IN