Hrvatska, Nekategorizirano

Mirovnoj grupi mladih Dunav odobreno dva milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za pokretanje društvenog centra u Vukovaru

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, Mirovnoj grupi mladih Dunav iz Vukovara, kao nositelju projekta, odobreno je 1.960.128,80 bespovratnih kuna iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta „Za jedno – ZAJEDNO“.

Projekt „Za jedno – ZAJEDNO“ ima za cilj povećati iskorištenost javnih prostora za društveni život u lokalnoj zajednici kroz civilno-javno partnerstvo i međusektorsku suradnju unapređenjem kapaciteta na razini partnerstva te osiguranjem društvenih sadržaja na dobrobit zajednice u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Projektno partnerstvo uključuje 13 dionika: 11 organizacija civilnoga društva (Centar za mir, nenasilje i ljudska prava; Centar za poduzetništvo; Udruga za zašitu prirode i okoliša Zeleni Osijek; Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar; Samo pozitivno, udruga za promicanje pozitivnih vrijednosti; Vaterpolo klub Vukovar; Plivački klub Vukovar; Vukovarski triatlon klub; Košarkaški klub Borovo Vukovar; Hrvatski rukometni klub Borovo) , Grad Vukovar i Javnu ustanovu Sportski objekti Vukovar.

Tijekom projekta predviđena je izrada 9 društvenih programa, te uključivanje najmanje 45 volontera.