Hrvatska, Nekategorizirano

Davor Gobac u Borovu naselju vodi likovnu radionicu za djecu i mlade

Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara u četvrtak, 3. lipnja 2021. ugostit će poznatog glazbenika i slikara Davora Gopca koji će za djecu i mlade održati motivacijsku likovnu radionicu, nakon koje će se moći pogledati i njegova izložbu radova pod nazivom „OUJEA“.

Davor Gobac je poznati hrvatski roker, frontmen punk-rock benda Psihomodo Pop, ali i slikar! Za sebe kaže: “Najdrži slikari su mi Walt Disney i Andy Warhol. Ja zbilja volim ctrane filmove, a i te moje slike su zbilja otkačeni crtići. Svojevremeno je povjesničar umjetnosti Darko Glavan rekao da sam ja urbana naiva” – navodi se u pozivu Mirovne grupe mladih Dunav.

Motivacijska radionica održat će se ispred bazena u Borovo naselju (Trg Dražena Petrovića 2) u četvrtak 3. 6.2021. s početkom u 17 sati.

Aktivnost se održava u sklopu programa VukovART-a i projekta „Za jedno ZAJEDNO!“

Projekt “Za jedno –Zajedno” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, ugovoren je na pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Projekt uključuje suradnju 11 organizacija civilnoga društva s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti u okviru koje je uspostavljen društveni centar u kojem se odvija devet društvenih programa.

Ukupna vrijednost projekta je 1.988.842,53 HRK od čega EU sufinanciranje iznosi 1.491.631,90 HRK.