Aktualno, Nekategorizirano

Vukovarski triatlon klub poziva na Dan otvorenih vrata

Vukovarski triatlon klub poziva svoje sugrađane na dan otvorenih vrata u nedjelju, 18. travnja na plivalištu Vukovar, gdje će svi sudionici proći tehnike plivanja, kratki trening plivanja te nekoliko poligona u situacijskom plivanju vezanim za triatlon natjecanja.

Događanje se organizira u okviru projekta „Za jedno – ZAJEDNO“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a Vukovarski triatlon klub jedan je od partnera na projektu čiji je nositelj Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara.

Projekt je ugovoren u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Projekt uključuje suradnju 11 organizacija civilnoga društva s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti u okviru koje je uspostavljen društveni centar u kojem se odvija devet društvenih programa: Program kulturnih aktivnosti, Program poduzetništva, Program zaštite okoliša, Program volonterstva, Program zaštite i prevencije zdravlja, Program obrazovanja i cjeloživotnog učenja, Program za informatičke tehnologije, Program za društveno korisno učenje te Program sportskih aktivnosti.

Cilj projekta je povećati iskorištenost javnih prostora za društveni život u lokalnoj zajednici organizacijom raznih društvenih sadržaja koje su na dobrobit zajednice, osobito u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Više o projektu www.ypgd.org