Aktualno, Nekategorizirano

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru STEM kamp za osnovnoškolce

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru od 11. do 16. travnja održava se STEM kamp odnosno radionice iz područja robotike, informatike, matematike, fizike, biologije i kemije za osnovnoškolce iz Vukovara i okolice.

Kamp je organiziran u okviru projekta “RaSTEM – Razvoj STEM-a u Vukovaru” koji provodi Mirovna grupa mladih Dunav, a sufinancira Europski socijalni fond.

Za potrebe održavanja kampa prethodno je osmišljen i pripremljen kurikulum prema kojem se održavaju radionice, nabavljena je oprema za izvođenje nastave, a u  Rodnoj kući Lavoslava Ružičke uređeni su postavi dvaju kabineta, tehničko-robotički i znanstveni kabinet, sve kako bi se STEM područja približila djeci na inovativan i kreativan način.

Projekt “RaSTEM – Razvoj STEM-a u Vukovaru” u dvogodišnjem razdoblju sufinancira Europski socijalni fond u 85-postotnom iznosu, a 15-posto sredstava osigurano je iz Državnog proračuna. Ukupna vrijednost je nešto više od 358 tisuća eura (2.701.797,26 kuna), a partneri na projektu su Vura d.o.o. – Razvojna agencija Vukovar, Europski dom Vukovar, Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija i Grad Vukovar.

Projekt je ugovoren na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga drustva za popularizaciju STEM-a” ukupne vrijednosti 150.000.000,00 kuna.