EHO, Nekategorizirano

Okrugli stol o reformi sektora vodnih usluga

U srijedu, 14. lipnja u 14:00 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva ulica br. 2, Zagreb) održat će se okrugli stol na temu reforme sektora vodnih usluga u Hrvatskoj koji se organizira u okviru projekta JEDRO, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Proces reforme započet je prije više od 10 godina te je dinamika provedbe proteklih godina značajno izmijenjena. Zbog planiranog procesa okrupnjavanja isporučitelja vodnih usluga te uspostave novih uslužnih područja, brojni gradovi i općine te komunalna poduzeća izrazila su svoje nezadovoljstvo upućujući tužbe protiv najnovijih zakonskih akata reforme Ustavnom sudu što je rezultiralo suspenzijom akta za provedbu reforme.

Na okruglom stolu glavni dionici ove reforme – jedinice lokalne samouprave, isporučitelji vodnih usluga, predstavnici donosioca odluka te udruge civilnog društva – nastojat će kroz raspravu dati svoj doprinos razumijevanju i rješavanju ove problematike.

Za sudjelovanje se možete prijaviti do četvrtka, 8. lipnja, putem ONLINE OBRASCA.

………………………………………………..

Projekt ‘JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad’ provodi  Zelena akcija u suradnji sa 10 partnera iz RH, u okviru projekta prikupljat će i analizirati podatke koje će doprinijeti unapređenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinos rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena, na kojima su u Hrvatskoj nedostatno istraženi i razvijeni modeli kojima bi se ostvario njihov značajniji razvoj.