Aktivizam, Nekategorizirano

U Križevcima održan dvodnevni sastanak tematske mreže Jedro

Zelena akcija je prošli tjedan u Križevcima održala dvodnevni sastanak tematske mreže Jedro koja je pokrenuta u okviru EU projekta “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” ugovorenog na pozivu Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

Zajedno s 10 partnera tematske mreže Jedro i vanjskim pridruženim članicama raspravljali smo o unapređenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinos rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena, navodi se na stranici Zelene akcije.

U okviru sastanka organiziran je i studijski posjet Križevačkim sunčanim krovovima, gradskoj solarnoj elektrani realiziranoj ulozima građana. CIlj je izmjena normativnog okvira kako bi primjeri građanske energije poput Križevačkog postali pravilo umjesto iznimke te kako bi se energetska tranzicija u postfosilno društvo omogućila svima.

Zelena akcija je 29.10.2020. započela provedbu trogodišnjeg projekta na kojem će u suradnji sa 10 partnera iz RH, prikupljati i analizirati podatke te doprinijeti unapređenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinos rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena, na kojima su u Hrvatskoj nedostatno istraženi i razvijeni modeli kojima bi se ostvario njihov značajniji razvoj.

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 3.594.308,89 kn. 

Više o projektu: https://zelena-akcija.hr/hr/projekti/projekt-jedro-javne-politike-za-odrzivi-drustveni-razvoj-voda-energetika-otpad/info