Aktivizam, Nekategorizirano

Otvorene prijave za radionicu 3D modeliranja, 3D printanja i izrade kalupa za sapun

U sklopu projekta STEMerica održavat će se trodnevna radionica 3D modeliranja, upoznavanja s 3D printanjem te radionica izrade kalupa za sapune, navodi se u Facebook stranici udruge FabLab.

Prvi dan predviđen je za 3D modeliranje i popratni sadržaj, a ukoliko imate, ponesite sa sobom laptop za potrebe prve radionice. Sudionicima ćemo tijekom prvog dana pokazati osnove 3D modeliranja u računalnom online programu Tinkercad. Također, radit ćemo praktične modele.

Drugi dan polaznici će se upoznati s 3D printanjem te naučiti kako prebaciti računalne 3D modele iz Tinkercada u druge računalne programe potrebne za spajanje sa strojevima za 3D printanje (slicing).

Treći dan izrađivat ćemo kalupe za sapun, a na radionici će polaznici izraditi i ponijeti sa sobom sapune.

Datumi radionice: 9., 10. i 11. svibnja 2022. 
Vrijeme radionice: 16 – 18h
Mjesto održavanja: prostor FabLab-a, Ilica 69

Broj sudionika ograničen je na 15.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, ali molimo da se prijavite samo ako ćete sudjelovati na sva tri dana – ističe udruga.

Rok za prijavu na radionicu je 6. svibnja u 15h putem OBRASCA.

………………………………………..

FabLab, udruga za promicanje digitalne fabrikacije nositelj je projekta STEMerica, čija je provedba započela 12. svibnja 2021. godine, a trajanje mu je dvije godine.

Projektni su partneri udruga Bioteka, Connect-IT, Astronomsko društvo Višnjan, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Projekt je u sklopu natječaja “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a” sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) do ukupne vrijednosti projekta od 2.825.482,33 kn.

Više o projektu: fablab.hr