Nekategorizirano, Svijet

Parada ljubavi u Berlinu već sedam godina promovira dobrotvorni rad i volonterstvo

Tisuće ljudi plesale su u subotu na ulicama Berlina uz zvukove tehno glazbe u sklopu “Parade ljubavi”, događaja koji je osmišljen kako bi potaknuo ljude da se više uključe u dobrotvorni rad i u programe pomoći drugima.

Sudionici su isticali transparente na kojima su pisali slogani poput “Živi i pusti druge da žive” i “Na ulice za ljubav”.

Događaj je započeo u regiji Mauerpark u glavnome gradu Njemačke te se nastavio kroz istočni okrug Friedrichshain, a potom i u okrugu Kreuzberg.

“Raspoloženje je odlično, svi su veseli”, rekao je glasnogovornik.

“Za nas je ovo prilika da manje društvene organizacije i berlinski klubovi dobiju prigodu i predstave se na veliki način“, rekli su organizatori. Cilj im je povećati broj i visinu donacija i povećati broj članova volonterskih skupina.

“U sedam godina koliko postoji ‘povorka ljubavi’, u manifestaciji je sudjelovalo oko 50 dobrotvornih skupina i organizacija.”

Među volonterskim grupama su i one koje pomažu beskućnicima, organiziraju događaje protiv aktivnosti neonacističkih skupina i organiziraju pomoć migrantima koji stignu u grad. (Hina)