Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Otvorene prijave na dvodnevnu online radionica: Upravljanje volonterima

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvodnevnu online radionicu koju će 4. i 5. svibnja 2021. održati DKOLEKTIV iz Osijeka, suradna organizacija Nacionalne zaklade.

Cilj radionice je osigurati osnovna znanja i vještine potrebne za plansko i organizirano uključivanje volontera kroz dobro osmišljene volonterske programe. Prednosti uključivanja volontera u organizaciju su povećana količina i kvaliteta pruženih usluga i aktivnosti, veća otvorenost i bolji utjecaj na zajednicu, veće zadovoljstvo korisnika i kvalitetniji rad same organizacije. Radionica osigurava osnovna znanja potrebna za planiranje i provedbu volonterskog programa te obuhvaća teme kao što su: pojam i vrijednosti volontiranja, zakonsko uređenje volonterstva u RH, motivacija za volontiranje, ciklus menadžmenta volontera (planiranje volonterskog programa, izrada opisa volonterske pozicije, pronalaženje i odabir volontera, orijentacija i edukacija volontera, podrška i nagrađivanje te evaluacija volonterskog programa i angažmana volontera) – navodi se na stranici esf.paltforma.

PRIJAVA: DVODNEVNA ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA OSIJEK, 4.-5.5.2021. – UPRAVLJANJE VOLONTERIMA

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama organizira radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja.