Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Dvodnevna online radionica DKolektiva Osijek: Upravljanje volonterima

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na online radionicu “Upravljanje volonterima” koju će 5. i 6. svibnja 2022. održati DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka.

Prijava na radionicu:
DVODNEVNA online radionica udruge DKOLEKTIVA OSIJEK, 5. i 6.5.2022. – Upravljanje volonterima

Cilj radionice je osigurati osnovna znanja i vještine potrebne za plansko i organizirano uključivanje volontera kroz dobro osmišljene volonterske programe. Prednosti uključivanja volontera u organizaciju su povećana količina i kvaliteta pruženih usluga i aktivnosti, veća otvorenost i bolji utjecaj na zajednicu, veće zadovoljstvo korisnika i kvalitetniji rad same organizacije. Radionica osigurava osnovna znanja potrebna za planiranje i provedbu volonterskog programa te obuhvaća teme kao što su: pojam i vrijednosti volontiranja, zakonsko uređenje volonterstva u RH, motivacija za volontiranje, ciklus menadžmenta volontera (planiranje volonterskog programa, izrada opisa volonterske pozicije, pronalaženje i odabir volontera, orijentacija i edukacija volontera, podrška i nagrađivanje te evaluacija volonterskog programa i angažmana volontera).

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.