Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Pod budnim okom volontera

desa_crProjekt „Pod budnim okom volontera“ udruga DEŠA osmislila je i prijavila na natječaj u sklopu poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Ovaj DEŠIN projekt potiče i promiče uključivanje građana u sva područja društvenoga djelovanja te pridonosi razvoju demokratske i participativne zajednice. Partneri u provedbi projekta su udruga BONSAI, udruga CROGIS, udruga Lovci na oluje (Storm Chaseri) te OŠ Antuna Masle Orašac i OŠ Župa Dubrovačka.

Svrha projekta je osnažiti škole za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja te naučiti djecu novim inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima. – Kroz niz dobno prilagođenih radionica za učenike postaviti će se temelji za kontinuirane volonterske akcije koje započinju postavljanjem meteoroloških postaja u školska dvorišta. Steći će nova znanja i vještine te će volonterski doprinositi dobrobiti zajednice praćenjem vremenskih pojava na mikrolokacijama, a škola će ostati mjesto volontiranja i sakupljanja znanja malih i velikih školaraca i nakon završetka projekta. Projekt će se u narednih 12 mjeseci provoditi na području Dubrovačko neretvanske županije. Odobren iznos bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta je 504.250,00 kuna – ističu u udruzi.