Aktivizam, Nekategorizirano

Humanitarna manifestacija Dan ljute naranče u Dubrovniku

foto: Deša
foto: Deša

Dubrovnik i ovu, već devetu godinu zaredom, organizira humanitarnu manifestaciju „Dan ljute naranče“, koja će se održati u subotu 02. veljače 2019. ispred Sponze od 10:00 – 16:00 sati. Želja nam je našim „slasnim“ doprinosom uveličati Festu svetog Vlaha, te prikupljenim novčanim sredstvima pomoći našim sugrađanima – stoji u priopćenju udruge Deša koje prenosimo u cjelosti.

Ove godine prihod od prodaje slastica namijenjen je za pomoć potrebitim stanovnicima Dubrovnika te za liječenje trogodišnjeg dječaka Lukasa Hasana.

U suradnji sa facebook grupom Pomoć za Dubrovčane koja je do sad odradila pregršt humanitarnih akcija i pomogla brojnim siromašnim stanovnicima našega grada, dijelom prikupljenih sredstava osigurati će se osnovne životne potrepštine za siromašne obitelji iz našeg grada, a dio prikupljenih sredstava biti će uplaćen za liječenje malenog Lukasa s Pelješca. Lukas ima 3 godine i 9 mjeseci, ne može sjediti, govoriti i ne hoda, te mora ići na lasersku operaciju tetiva na nogama, operaciju na rukama, te operaciju očiju. Cilj nam je da dio od prihoda prodaje slastica uplatimo za troškove operacije i rehabilitacije koji su pred Lukasom i njegovom obitelji.

Brojni restorani, slastičarne te renomirane hotelske kuće rado su se odazvali našem pozivu, te će od džema ljute naranče pripravili raznovrsne slastice koje ćemo prodavati u subotu 02.02.2019. ispred Sponze od 10 do 16 h. Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže te kupnjom torte pomognu našim potrebitim sugrađanima te malom Lukasu.

U slučaju lošeg vremena humanitarna akcija održat će se u Luži. (DEŠA – Dubrovnik)