Aktualno, Nekategorizirano

10. festival džema, pekmeza i marmelade, Dubrovnik, 1. i 2. 10.

Izvor Udruga Deša
Izvor Udruga Deša

Tradicionalni 10. Hrvatski festival džema, pekmeza i marmelade održati će se u dane vikenda 1. i 2. listopada 2016. na Trgu Luža. Festival se provodi u organizaciji uduga DEŠA Dubrovnik i Dubrovačka naranča u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Dubrovnik. Autohtone gastro proizvode predstaviti će 28 prijavljenih izlagača na Stradunu ispred crkve sv. Vlaha u subotu u vremenu od 10 do 18 sati i nedjelju od 9 do 17 sati. Osim što će moći kušati slatke proizvode, građani će se moći informirati o prvoj hrvatskoj etičnoj banci na DEŠINOM štandu.

Festival promovira male proizvođače te bogatstvo i raznolikost kulturne baštine iz različitih krajeva i to ne samo proizvodima koje će posjetitelji moći kupiti, već i raznolikošću narodnih nošnji koje će se predstaviti na Festivalu.

U sklopu manifestacije biti će organizirano i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije (za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem) i po četiri kriterija: okusu, boji, mirisu i konzistenciji.
Pokrovitelji manifestacije i ove godine su Grad Dubrovnik, Dubrovačko – neretvanska županija, Turistička zajednica Grada Dubrovnika te kroz projekt SUSY Europska unija.