EHO, Nekategorizirano

Pokrenuta stranica društveno poduzetničkog projekta Nogometnog kluba “Adriatic”

Nogometni klub “Adriatic” iz Splita pokrenuo je internetsku stranicu projekta “Adriatic” www.projektadriatic.com koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Cilj projekta je registrirati gospodarsku djelatnost u sklopu udruge koja će poslovati na načelima društvenog poduzetništva, a koje će nuditi individualnu nogometnu poduku djeci i mladima. Tako će misija društvenog poduzeća biti stvaranje nove sportske vrijednosti društvenog tipa gdje će se profiti usmjeravati na ostvarivanje ciljeva udruge – navodi se na stranici projekta.

Nogometni klub „Adriatic“ iz Splita jedan je od najuspješnijih klubova u Republici Hrvatskoj kada je riječ o radu s djecom i mladima. Brojni uspješni, bivši i sadašnji, nogometaši, pa i neki reprezentativci, svoje prve korake su napravili u ovome klubu. Međutim, osim uspješnog rada s djecom i mladima, „Adriatic“ već godinama uspješno provodi jedan od najvećih i najuspješnijih europskih nogometnih turnira za djecu. Riječ je o turniru koji se provodi već 15 godina i koji je do sada ugostio 124 domaće i strane momčadi sa preko 2.200 djece. Provedbom ovoga projekta stvorit će se preduvjeti da se rezultati tržišnog djelovanja vrate u daljnji rad sa djecom i mladima, ali i drugim ciljanim skupinama koji će biti na ovome projektu.

Provedba projekta će biti na području Splitsko-dalmatinske županije, sa centrom u općini Dugopolje koja je partner na projektu.

Projekt će trajati 26 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 1.132,663,98 kuna.

…………………………………………………………………..

Više o pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. ovdje.