Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv za prijavu projektnih prijedloga svim javnim školama “ACES Djeluj lokalno 2017.”

iStock-530326667_kl“ACES- Djeluj lokalno” novi je program podrške za projekte školske zajednice kojem je cilj suočiti se s s relevantnim društvenim izazovima u svom okruženju.

Poziv nudi konkretne mogućnosti usmjerene učenicama/ima i nastavnicima/ama u srednjoj i jugoistočnoj Europi, stvaranje novih međusektorskih partnerstva sa zajednicom i osnaživanje svih uključenih dionika kako bi se doprinijelo održivom društvenom razvoju.

S tim u vezi, škole su pozvane da sudjeluju u natječaju zajedno sa partnerom/ima iz svoje lokalne zajednice, a koji nema status javne obrazovne ustavnove (škole).

Preuzmi incijativu, stvori tim, napravi prvi korak i suoči se s izazovima u svojoj zajednici koji se odnose na društvenu uključenost i/ili prevladavanje diskriminacije i marginalizacije, stoji u pozivu  inicijative ERSTE zaklade.

Ovaj natječaj namjenjen je svim vrstama javnih škola iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Slovenija. Privatne škole ne mogu se javiti na ovaj natječaj, a sudjelovati mogu djeca od 13- 17 godina.

Rok za dostavu: 28. veljače 2017. godine

ACES- Djeluj lokalno inicijativa je ERSTE zaklade u suradnji s Interkulturalnim centrom (Austrija) te s Nadácia Slovenskej sporiteľne (Slovačka) uz potporu ministarstava obrazovanja iz svih zemalja sudionica.

Više na www.act-local.aces.or.at