Aktivizam, Nekategorizirano

Program Aktivni u zajednici: Prijavite izazove s kojima se suočavate u lokalnoj zajednici

Foto: In portal

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva započela je sa predstavljanjem programa “Aktivni u zajednici” u Gradu Crikvenica, Općini Lanišće, Općini Jasenovac i Gradu Glini. Bila je to dobra prilika da se pozovu svi zainteresirani građani na uključenje, odnosno predlaganje konkretnih potreba za rješavanje u lokalnoj zajednici. Predstavljanjima su pristustvovali predstavnici udruga, ustanova, institucija i građani koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice.

Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan je naglasila važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa.

“Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice”, rekla je Možé Glavan.

“Većina gradova i općina u današnje vrijeme uglavnom je usmjerena na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali ne možemo zanemariti činjenicu da – pogotovo na nekim područjima – sve više ljudi odlazi i pitanje je hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu u koju ulažemo značajne napore i sredstva”, dodala je.

Upravo putem ovog programa Zaklada želi potaknuti građane na promišljanje i uključenje u razvoj svoje zajednice, predlaganje onoga što im treba, ali i potaknuti ih da pronađu načine za rješavanje tih problema.

Pozivamo vas da putem obrasca dostupnog na web stranici Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr prijavite izazove s kojima se suočavate u lokalnoj zajednici, jer možda će upravo vaš biti izabran za rješavanje u suradnji s ostalim građanima vašeg grada ili općine.