Aktivizam, Nekategorizirano

Radionica jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva u okviru programa „Aktivni u zajednici“

v_18132Putem suradnje kroz program „Aktivni u zajednici“ Zaklada Zamah sa članicama i članovima udruga radi na jačanju njihovih kapaciteta i uspješnijeg pristupa u rješavanju problema unutar lokalnih zajednica. U tu svrhu, kroz posebno pripremljene radionice, osnažit će se organizacije civilnoga društva za djelovanje u smjeru održivosti i suradnje s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. Isto tako, članovi i članice lokalnih organizacija osposobiti će se da rade na stvaranju dugoročnih partnerskih odnosa s različitim dionicima iz svojih lokalnih zajednica u cilju uspješnog planiranja i provođenja kampanja i lokalnih projekata u njihovim zajednicama. Na taj način djelovat će na razvoj pozitivnog okruženja u svojim zajednicama te će se uključivati u rješavanje problema i kreiranje novih društvenih sadržaja.

Radionica će se održati u utorak, 29. svibnja od 9 sati, Galerija K2 u Križevcima.

Dugoročni cilj radionice je: Omogućiti udrugama da provode učinkovitu procjenu potreba čiji rezultati vode ka poboljšanju programa, aktivnosti, organizacijskoj strukturi te ukupnoj strategiji.

Kratkoročni cilj radionice je: Omogućiti da članovi/ce udruga razumiju prirodu i svrhu procjene i analize potreba i povećaju razumijevanje za korištenjem osnovnih principa kako voditi procjenu potreba.

Uvidi stečeni kroz radionicu omogućiti će predstavnicima udruga da u budućnosti što kvalitetnije i uspješnije provode svoje akcije, kampanje, projekte, programe itd.

Zbog ograničenog broja sudionika radionice (maksimalno 15), molimo vas da što prije ispunite obrazac prijave na radionicu, i to najkasnije do petka, 25. svibnja 2018.

Prijavnica se nalazi na linku .