Aktualno, Nekategorizirano

‘Aktivni građani – budi promjena u svojoj lokalnoj zajednici’

aktivni_crRadionica je namijenjena osobama koje su zainteresirane za pokretanje aktivnih promjena u svojim lokalnim zajednicama, pronalaženje osoba s kojima bi se povezale u svrhu zajedničkog ostvarivanja tih promjena te općenito, unaprjeđenju života zajednice kroz poticanje tolerancije i interkulturalnosti.

Radionica Aktivni građani promovira aktivnosti organizirane i vođene od samih građana i građanki koji vide važnost aktivnog uključivanja u svoje lokalne zajednice i stvaranja otvorenih interkulturalnih zajednica.

Kroz radionicu sudionici i sudionice imat će priliku istražiti kako se formira kultura i naš vlastiti identitet te koja je važnost dijaloga u pronalaženju zajedničkih rješenja. Kroz širenje shvaćanja lokalnih i globalnih zajednica, trening osnažuje sudionike i sudionice da preuzmu aktivnu ulogu i budu dio promjena u svojem okruženju.

Uz to, radionica nudi alate za organiziranje malih društvenih akcija u lokalnoj zajednici te stvara mogućnost za istraživanje vlastitih stavova i otvorenosti prema različitostima.

Cilj malih društvenih akcija je promoviranje interkulturalnosti, borba protiv ksenofobije i netolerancije,  otvaranje prostora za međusobnu suradnju, razumijevanje i toleranciju u lokalnoj zajednici te prevladavanju stereotipa i izgradnji pozitivne slike o migrantima i izbjeglicama koristeći društvene mreže i raznolike senzibilizacijske/društvene aktivnosti (predavanja, diskusije, radionice, projekcije, izložbe, nešto drugo ovisno o vašim idejama).

Program se provodi kroz dvije dvodnevne radionice koje će se održati: 27.-28. siječnja i 10.-11. veljače 2018. godine u Zagrebu. Radionice će se održavati subotom od 10 – 17 i nedjeljom od 10  – 16 sati.

Više informacija možete pronaći OVDJE.