Hrvatska, Nekategorizirano

Mladi u Čakovcu i Prelogu uče o aktivizmu, volonterstvu i organiziranju javnih akcija

foto: udruga Zora
foto: udruga Zora

U sklopu projekta “Mladi kao pokretači društvenih promjena”, udruga Zora je u Čakovcu i Prelogu održala edukaciju o aktivizmu, volonterstvu, aktivnom građanstvu, povezivanju i uključenju u udruge/inicijative i organizaciji javnih kampanja.

Edukacije su održane od 25.03 do 27.03. u Čakovcu i Prelogu, a sudjelovali su učenici svih sedam srednjih škola iz Međimurske županije, studenti i predstavnici udruga.

Na edukacijama su mladi naučili tko su aktivni građani, na koje načine možemo zajednički biti aktivni u društvu, što je važno kod organizacije javnih kampanja te je sve navedeno primjenjeno i na stvarnim primjerima, a na kraju su osmišljene  volonterske akcije.

Veselimo se što su mladi pokazali inicijativu, a neke (volonterske) akcije mladi su već počeli planirati. To pokazuje kako mladi imaju ideja i žele promjene, samo im je potrebna podrška i vjetar u leđa. – ističu u priopćenju iz udruge Zora.

Na edukacijama je bilo vrlo poučno, ali i zabavno raditi u grupama te osmišljavati nove ideje. Za edukatoricu Marinu Kolar iz Konekte, mladi su imali samo riječi pohvale.

Pozivamo sve mlade iz Međimurske županije da nam se priključe u daljnjim aktivnostima i edukacijama! – nastavljaju iz udruge uz poziv na sljedeću radionicu.

Ukoliko te zanima fotografiranje, aktivno djelovanje i teme koje su važne mladima, udruga Zora te poziva da se prijaviš na radionicu fotografskog aktivizma koja kreće 05.04.2019. Prijavnicu i više informacija o radionici pronađi na ovoj poveznici: https://goo.gl/forms/bYNiv5ULwTfxmkiB3