Hrvatska, Nekategorizirano

Lucija Pokrivač Najvolonterka Udruge Zora za 2018 godinu

IMG_1366Udruga Zora je i ove godine obilježila “Međunarodni dan volontera”. U prostorijama udruge, u srijedu, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera,  organizirano je neformalno druženje sa volonterima na kojem su aktivnim volonterima podijeljene zahvalnice i proglašena je najvolonterka za 2018. godinu, Lucija Pokrivač.

Lucija Pokrivač je učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Uključila se u projekt “Aktivni mladi protiv nasilja” i sudjelovala u mnogim akcijama poput izrade origami ždralova za javnu akciju povodom V-Daya i akcijama podjele edukativnih letaka. Bila je aktivna i na projektu “Doprinos mladih: za manje vršnjačkog nasilja” na kojem je pomogla s koordinacijom volontera na edukativnoj predstavi za mlade te se priključila i javnoj kampanji prikupljanja fotografija s edukativnim porukama protiv nasilja. Lucija je aktivna i u drugim udrugama. Svojim djelovanjem pokazala je pravi primjer koliko mlada osoba može volontiranjem u lokalnoj zajednici pozitivno utjecati na stvaranje promjena kao i na aktiviranje drugih mladih – navodi udruga Zora.

“Zahvaljujem svima, a najviše svojim prijateljima koji su također volontirali sa mnom i na taj način uljepšali svako volontiranje. Hvala i Udruzi Zora što su mi pružili priliku da se dokažem kao dobra osoba, prepoznali moj trud te me tako proglasili najvolonterkom. Velika mi je čast, iako ni u snu nisam očekivala nešto slično. Volontiranje me jednostavno ispunjuje te ću vrlo rado nastaviti volontirati u Udruzi Zora. Hvala još jedanput.” – rekla je Lucija na dodjeli nagrada.