Aktivizam, Nekategorizirano

Prijatelji životinja o izmjeni Zakona o zaštiti životinja

Reagirati možete do 12. rujna
Reagirati možete do 12. rujna

Priopćenje udruge Prijatelji životinja prenosimo u cjelosti:

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Zakon o zaštiti životinja i stavilo ga na savjetovanje sa zainteresiranom javnosti do 12. rujna.

Kao udruga zajedno s vama i drugim udrugama pratimo i radimo na njegovoj izmjeni sad već gotovo godinu i pol dana.

Pred nama je sada ključno razdoblje te vas molimo za pomoć.

Izmjena Zakona tiče se svih kojima je stalo do životinja i iznimno je važno da svi reagiramo i pošaljemo osobno svoje komentare Ministarstvu poljoprivrede niže opisanim službenim putem.

Sada je trenutak da osiguramo trajnu zabranu uzgoja životinja radi krzna, zabranu korištenja svih životinja u cirkusima, zabranu iskorištavanja konja za rad na nepristupačnim terenima (poput povlačenja trupaca u šumi, kao i radi “natjecanja”), zatražimo zabranu ubijanja pasa u skloništima…

Donošenje novog Zakona otvara brojne prilike za poboljšanje, a sve naše prijedloge možete pročitati na: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=2750. Molimo Vas da, radi boljeg uvida u novosti i izmjene, pročitate i naš pregled Prijedloga Zakona: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=3060.

Svoje komentare na izmjene Zakona pošaljite do 12. rujna tako što ćete se registrirati na web-stranicu eSavjetovanja i nakon toga poslati komentare na objavljeni Zakon o zaštiti životinja: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=3923.

Možete iskoristiti naše navedene argumente ako se s njima slažete ili jednostavno svojim riječima napisati za što se zalažete. Bitno je da nas čim više pošalje komentar kako bi se vidjelo da čitava javnost želji bolji, napredniji Zakon.