EHO, Nekategorizirano

Program AIR: Accelerating Investment Readiness otvorio prijave za društvena poduzeća

Globalna pandemija uzrokovana koronavirusom pokazala je pokazala koliko su nam potrebne organizacije koje stvaraju novu društvenu i ekološku vrijednost, ali i ekosustav u kojem mogu uspjeti. Stoga je 14 organizacija iz 12 europskih zemalja, među kojima i ACT Grupa iz Hrvatske, pokrenulo program AIR: Accelerating Investment Readiness.

Namjera #AirMOOC & #AirCompetition programa je spojiti društveno poduzetništvo i investiranje u projekte s pozitivnih društvenim utjecajem s ciljem stvaranja više pozitivnih društvenih promjena.

Tražimo društvena poduzeća, impact investitore i donositelje javnih politika koji žele zajednički raditi na tom poduhvatu. Poziv za prijavu na međunarodno pitch natjecanje otvoren je do 31. svibnja 2020. AirMOOC kreće 25. svibnja i trajati će 6 tjedana.

#AirCompetition će u dvije faze procijeniti prijavljena društvena poduzeća (profitna ili ne-profitna) i odabrati njih 30 koji će se sudjelovati na pitch natjecanjima u 4 zemlje. Izabranim timovima osigurat ćemo individualno savjetovanje i pripremu za pitch prije samog natjecanja. Svaki pobjednik dobit će nagradu u iznosu od najmanje 10.000 € (zbog krize konačna odluka o visini nagrade još uvijek nije donesena) i ekskluzivni pristup velikoj mreži investitora.

Bez obzira što je samo natjecanje ograničeno na društvenopouzetničke pothvate iz Dunavske regije (ili koji djeluju u Dunavskoj regiji), MOOC je dostupan svima bez obzira odakle dolaze.

#AirMOOC, naime, nudi šest online modula koji se fokusiraju na teme koje pokrivaju interes i društvenog poduzetništva i impact investiranja: društveni utjecaj, strategija, financije, upravljanje, skaliranje i komunikacija. Kao nastavak na #AirMOOC odabrani sudionici mogu se kasnije pridružiti još intenzivnijim “offline” treninzima.

Za prijavu sudjelovanja u #AIRMOOC & #AIRCompetition te više informacija o programu posjetite http://air-mooc.teachable.com.

Program AIR donosi EU Interreg projekt „Finance4SocialChange“ (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange).