Aktualno, Nekategorizirano

Poziv na predstavljanje knjige Pank poduzetnici

pank-poduzetniciACT Grupa, jedna od najaktivniji hrvatskih organizacija civilnoga društva početkom ove godine navršila je 15 godina rada u zajednici i za zajednicu. Ovu veliku godišnjicu obilježila je i objavljivanjem knjige “Pank poduzetnici” koja će, nakon promocije u Čakovcu te gostovanja u Rijeci, Puli i Varaždinu, biti predstavljena u Zagrebu, u utorak 2.10.2018. u Cafe U dvorištu (Žerjavićeva 7), s početkom u 19h.

“Pank poduzetnici” autora Roberta Posavca prva je hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina.

Priča je to o dvojici mladića koji su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenuli desetine inicijative, proveli programe i projekte kojima su obuhvatili preko 100.000 korisnika te osnovali različita društvena poduzeća, koja danas uspješno djeluju.

Priča donosi niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, ali koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno upravljanju. Priča donosi i uspješne trenutke ponosa, a sve skupa pruža mnogo lekcija čitatelju.

Pank poduzetnici je knjiga o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanja i upravljanje različitim oblicima poduzeća, koja imaju snažan društveni utjecaj.

Na zagrebačkom predstavljanju knjige u utorak 2.10. u Cafeu u dvorištu razgovaraju novinarka i spisateljica Danijela Stanojević, autor knjige Robert Posavec i pank poduzetnik Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe i jedan od glavnih protagonista knjige.

Izdavanje knjige “Pank poduzetnici” kroz crowdfunding kampanju podržalo je gotovo 300 pojedinaca/ki i organizacija iz Hrvatske i susjednih zemalja. Više o knjizi možete pronaći na http://knjiga.act-grupa.hr.