Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Petnaest godina punk poduzetnika – ACT Grupa večeras obilježava jubilej

34561598_1912593122118739_860493605377146880_nACT Grupa, jedna od najaktivniji međimurskih i hrvatskih organizacija civilnoga društva navršila 15 godina rada u zajednici i za zajednicu. Ovu veliku godišnjicu obilježit će druženjem na kojem će se prisjetiti i kritički se osvrnuti na sve (ne)uspjehe na tom putu – od aktivističkih početaka osnivača organizacije do konzorcija društvenih poduzeća koji zapošljava više od 50 radnika/ica, stoji u pozivu organizatora.

Od svog osnutka ACT Grupa je (su)osnovala 13 organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća, 8 regionalnih i nacionalnih mreža te inicirala i pomagala u razvoju više stotina neprofitnih organizacija i poduzeća. Provedeno je više od 150 projekata s više od 450 partnerskih organizacija, a ukupan broj direktnih korisnika ACT Grupe i članica prelazi 100.000 osoba.

“Brojke izgledaju impresivno, ali zapravo ne govore ništa o samom razvojnom putu. A na tom putu bilo je i uspona i padova…” – komentirao je Igor Roginek, voditelj marketinga u ACT Grupi, i pojasnio – “Ono na što smo najviše ponosni su ljudi – više od stotinu radnika/ica, stotine volontera/ki, vanjskih suradnika/ica, stotine podržavatelja iz lokalne i šire zajednice koji su proteklih godina ostavili neizbrisiv trag u procesima razvoja društvenoga kapitala, civilnoga društva i društvene ekonomije u Hrvatskoj i regiji”.

Kako bi se, barem na simboličkoj razini, zahvalili svima koji su na neki način doprinijeli tom procesu, ACT Grupa će svoj 15. rođendan obilježiti u Centru za kulturu Čakovec, u srijedu 27.6.2018. s početkom u 19h.

U sklopu programa bit će predstavljena i knjiga “Pank poduzetnici” u kojoj autor Robert Posavec britkim jezikom i na duhoviti način objašnjava na koji su način pank pokret i uradi sam kultura stvorili vrijednosti koje su i danas temelj ACT Grupe. Kroz konkretne primjere uz analizu akcija i projekata knjiga postaje svojevrsni priručnik za razvoj organizacija civilnoga društva, razvoj društvenopoduzetničkih organizacija i zagovaračke modele, priručnik za aktiviranje i djelovanje u lokalnoj zajednici.

Podsjećamo, izdavanje knjige “Pank poduzetnici” kroz crowdfunding kampanju podržalo je gotovo 300 pojedinaca/ki i organizacija iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ukoliko svoj primjerak knjige niste osigurali tijekom kampanje, na “rođendanskoj proslavi” ACT Grupe, na kojoj vas očekuju razna iznenađenja, imat ćete mogućnost nabaviti ju po nižoj cijeni.

Više informacija o događanju možete pronaći na http://bit.ly/15Godina, a iz ACT Grupe mole da radi ograničenih kapaciteta dvorane svoj dolazak potvrdite na http://bit.ly/PankPoduzetnici najkasnije do 21. lipnja 2018.