EHO, Nekategorizirano

Projektu ‘Pokupsko u srcu’ gotovo dva milijuna kuna za poboljšanje kvalitete života i zadržavanje mladih

Udruga Kupa rijeka života 2. studenog je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za projekt “Pokupsko u srcu”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.790,10 kuna, a partneri na projektu, uz Općinu Pokupsko, su Likovna akademija Sveučilišta u Zagrebu, Klub žena – Pokupsko, Društvo za promicanje kulture življenja “Zvono uz Kupu” te LAG Vallis Colapis.

– Projektom će se uspostaviti prostor dugoročnog zajedničkog djelovanja organizacija civilnog društva u Pokupskom, pružiti inovativne usluge mještanima Pokupskog i šire lokalne zajednice s naglaskom na kvalitetu života i zadržavanje mladih u prostorno izoliranim dijelovima Zagrebačke županije. Provedbom projekta unaprijedit će se ljudski i tehnički kapaciteti 20 organizacija civilnog društva za tripartitno djelovanje u stvaranju pokretača lokalnog razvoja – kažu iz Općine Pokupsko te dodaju kako će njihove udruge kroz aktivnosti u projektu moći promovirati svoje djelatnosti te unaprijediti svoje materijalne resurse.

U projektu će sudjelovati Ogranak Matice Hrvatske Pokupsko, Kajak kanu klub, Kulturno umjetničko društvo Pokuplje, Udruga umirovljenika Općine Pokupsko, Nogometni klub Kupa, Skijaški klub Pokupsko, Športsko ribolovni klub Šilj, Klub žena Pokupsko, DVD Pokupsko, LU Sokol, LU Šljuka te Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Aktivnosti na projektu provodit će se u Domu kulture Opatija, koji će raspoloživim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda biti unaprjeđen, moderniziran i poboljšan. Korist projekta “Pokupsko u srcu” neće se očitovati samo kroz dodatno uređenje ovog prostora, već i revitalizacije lokalne zajednice putem raznih aktivnosti i radionica u koje će svi zainteresirani mještani moći biti aktivno uključeni.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. (Izvor: http://cityportal.hr/)

Projekt je odobren na pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ temeljem druge Odluke o financiranju.