Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Kupa rijeka života predstavlja svoj 2 milijuna kuna vrijedan projekt „Pokupsko u srcu“

foto: pokupsko.hr

Udruga Kupa rijeka života u petak, 11. prosinca 2020. u 13:00 sati održat će početnu konferenciju projekta „Pokupsko u srcu“ koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Konferencija će biti održana putem mrežne aplikacije Microsoft Teams, a namijenjen je udrugama koje djeluju na području općine Pokupsko i široj lokalnoj zajednici.

Na konferenciji će biti predstavljen projekt ukupne vrijednosti 1.918.790,10 kuna kojemu je cilj revitalizirati i uspostaviti prostor za dugoročno zajedničko djelovanje za organizacije civilnog društva u Pokupskom, mjestu koje će ponuditi inovativne usluge građanima Pokupskog i šire lokalne zajednice s naglaskom na kvalitetu života i zadržavanje mladih u prostorno izoliranim prostorima Zagrebačke županije. Projekt će se baviti unaprijeđenjem ljudskih i tehničkih kapaciteta 20 organizacija civilnog društva za tripartitno djelovanje u stvaranju zamašnjaka lokalnog razvoja općine Pokupsko.

Partneri na projektu su: Likovna akademija Sveučilišta u Zagrebu, Klub žena – Pokupsko, Društvo za promicanje kulture življenja „Zvono uz Kupu“, LAG Valis Colapis i Općina Pokupsko.

…………………………………………

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.