Hrvatska, Nekategorizirano

Provedba projekta Društveno-kulturni centar u općini Brinje ulazi u završnu fazu

Foto: Društveno-kulturni centar u Općini Brinje

Projekt „Društveno-kulturni centar u Općini Brinje“ provodi se od lipnja 2020. godine, sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru javnog poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt provodi Udruga žena Pavenka u partnerstvu s Općinom Brinje i DVD-om Brinje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.928.778,83 kune, navodi se u objavi.

Projektom je Udruga žena Pavenka u suradnji s Općinom Brinje revitalizirala i oživjela prostor koji je u vlasništvu Općine Brinje te ga je pretvorila u Društveno-kulturni centar Općine Brinje u kojem se svakodnevno provode aktivnosti predviđene projektom „Društveno-kulturni centar u Općini Brinje“. Sve aktivnosti koje se provode u DKC-u prilagođene su potrebama lokalne zajednice i besplatne su za sve korisnike/polaznike. Pri samoj prijavi vodilo se računa da aktivnosti budu različitog i bogatog sadržaja te svakako prilagođene mlađim i starijim dobnim skupinama.

U okviru projekta se provodi pet razvijenih programa:
1. Sportsko-rekreativne radionice za mlađe i starije,
2. Radionice edukativnog sadržaja kao što su informatika, strani jezik, zaštita okoliša, volontiranje, osnaživanje mladih za aktivnim traženjem posla, kulinarske radionice, tečaj plesa , tečaj harmonike.
3. Programom aktivnosti za starije obuhvaćene su tradicijske radionice , tečaj informatike, društvene igre, večeri poezije, zdrava prehrana, filmske večeri, organizacija izleta, ekološki uzgoj hrane.
4. Programom za djecu od 7-15 godina obuhvaćamo društvene igre, sportske aktivnosti, plesne aktivnosti, književne večeri, filmske večeri ,zaštitu okoliša, zdravu prehranu, osnovne higijenske navike.
5. Program za djecu s poteškoćama u razvoju – radionice s logopedom

Nakon godinu i pola dana provedbe navedenih aktivnosti primjećuje se buđenje interesa za aktivnostima te svakim danom na aktivnostima sudjeluje sve veći broj korisnika sve u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Provedbom ovog projekta se zadovoljavaju se potrebe za društvenim i kulturnim životom u Općini Brinje.

Kalendar aktivnosti za svaki mjesec objavljen je na mrežnoj stranici Udruge žena Pavenka i Facebook stranici DKC Brinje.

I ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se pridruže u provođenju aktivnosti i za sebe izaberu one radionice koje im najviše odgovaraju – poručuje Pavenka.

Projekt Društveno-kulturni centar u Općini Brinje sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.928.778,83 kn.