Nekategorizirano, Svijet

Prva sirijska queer vojna jedinica kreće u borbu protiv ISIS-a

sirija_crČini se kako je konačno došlo vrijeme da se queer pokret u Siriji udruži u oružanu revoluciju.

Pokret naziva The Queer Insurrection and Liberation Army (Queer pobunjenička i oslobodilačka vojska) dio je The International Revolutionary People’s Guerrilla Forces, a u sirijskoj Rojavi okupio je volontere anarhiste u borbi protiv vojske koja terorizira sjevernu Siriju. Osnivanje grupe objavljeno je početkom ovoga tjedna. Kako bi zaštitili identitete svojih boraca, TQILA (izgovara se kao tequila) nisu obznanili nikakve detaljnije informacije o grupi, već samo da dolaze iz širokog raspona zemalja i bliskoistočnih etničkih skupina, prenosi Vox Feminae.

U službenoj izjavi pokreta članovi su se opisali kao ‘LGBTQI + drugovi, kao i ostali koji pokušavaju razbiti granice binarnosti te unaprijediti žensku revoluciju kao i širu rodnu i seksualnu revoluciju’.

Logo pokreta je crna AK-47 puška koja se nalazi na ružičastoj pozadini. U državama koje kontrolira ISIS, homoseksualnost je kazneno djelo.

Članovi pokreta detaljno su opisali kako su “promatrali kako fašističke i ekstremističke snage diljem svijeta napadaju queer zajednicu te ubijaju njezine nebrojene članove/ice, navodeći kako su ‘bolesni/e’ ili ‘neprirodni/e’”.