Aktivizam, Nekategorizirano

Raspisan natječaj za 16. međunarodni filmski festival ‘Uhvati film!’

uhvatifilmNatječaj za prijavu filmova na 16. međunarodni filmski festival ‘Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film’, koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. lipnja 2018. godine!

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitetu i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem Interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na adresi: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na e-mail uhvatifilm@gmail.com .

‘Uhvati film’ jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 16. godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizira se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vodstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektirani filmovi bit će prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival Uhvati film održava se širom regije sa jedinstvenim ciljem: informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utječe na promjene u stavovima ljudi o osobama s invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti, te stvaranje uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Preuzeto sa Culturenet.hr