Aktualno, Nekategorizirano

Raspisan natječaj za 20. Filmski festival ‘Uhvati film!’ – jedini regionalni filmski festival o invalidnosti

Foto: Uhvati film

Natječaj za regionalni 20. Filmski festival ‘Uhvati film!’, koji obuhvaća projekcije kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. travnja 2022.!

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitetu i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom na disku/USB-u(u 1 primjerku) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dvije fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trailer (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi s natječajem možete pronaći na adresi: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu s organizatorima na e-mail uhvatifilm@gmail.com.

‘Uhvati film!’ jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 20. godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizira se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vodstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine i u Kotoru, u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Odabrani filmovi bit će prikazani na 17. Filmskom festivalu ‘Uhvati film’ u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival ‘Uhvati film!’ održava se širom regije s jedinstvenim ciljem: informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utječe na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama s invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti, te stvaranje uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Ovogodišnji, 20. Uhvati film dio je i službenog programa Novi Sad – Europska prijestolnica kulture. (Izvor: Culturenet)