Hrvatska, Nekategorizirano

Regionalni dani EU fondova u Vinkovcima

d4e6fd730854edf8b4bdMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativno-edukativno događanje „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem besplatnih edukacija i sajma. Nakon uspješno održanih događaja u Ivancu, Biogradu na Moru, Zaprešiću, Bakru, Karlovcu i Požegi, sedmi grad domaćin su Vinkovci.

Besplatne edukacije održat će se u četvrtak, 13. rujna 2018. godine u Velikoj gradskoj Vijećnici (Bana Jelačića 1). Edukacije će pozdravnim govorima otvoriti Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Vinkovaca kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. Mirta Štrk te lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja” na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji te pojasniti kakva je procedura provedbe projekta i koje su najčešće pogreške u praksi.

Po završetku stručnog predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?” na kojoj će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru nekog od sudionika pokazati kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi gospodin Zvonimir Miler, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata iz tvrtke Open Way.

Nakon radionice održat će se Sajam EU fondova od 14 do 17 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Događanje “Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program događanja dostupan je ovdje.