Aktivizam, Nekategorizirano

Sandorfov mini maraton u Booksi

Sandorfov mini maraton u Booksi održat će se u subotu, 27. lipnja 2020. od 18 sati! Na Sandorfovom mini maratonu predstavit će se najbolji europski kratkopričaši, pisci dobitnici Nagrade Europske unije za književnost te prijevodi domaćih pisaca na engleski jezik, a odat će se i posveta prerano preminulom Bekimu Sejranoviću, navodi se u objavi portala Booksa.

Sandorfov mini maraton nastao je kao nova forma predstavljanja različitih knjiga i njihovih autora u seriji kratkih, ali intenzivnih druženja s publikom, a ovog puta bit će podijeljen u tri dijela.

Prva etapa (18.00)

U prvom dijelu putem video konferencije predstavit će se romani Oprosti norveške spisateljice Ide Hegazi Hoyer, Zemlja i mir islandske spisateljice Oddny Eir Evarsdottir te strip Frances ilustratorice Joanne Hellgren. Moderatori će biti Darko Milošić i Ivan Sršen.

Druga etapa (19.00)

Drugi dio također će se odviti putem video konferencije, a predstavit će se roman Sve što muško jest engleskog pisca Davida Szalaya, zbirka kratkih priča Anomalije talijanskog pisca Maura Covacicha te zbirka kratkih priča Pavijan danske spisateljice Naje Marie Aidt. Razgovor će moderirati Darko Milošić, Ružica Aščić i Ivan Sršen.

Treća etapa (20.30)

U trećem dijelu predstavit će se zbirka Ivane Bodrožić In a Sentimental Mood te roman From Nowhere To Nowhere Bekima Sejranovića. Knjige će predstaviti Dinko Kreho i Ivan Sršen.