Aktivizam, Nekategorizirano

Splitski Dom mladih objavio program događanja za veljaču

Izložba koja omogućuje posjetiteljima da sudjeluju u stvaranju umjetničkog djela, biohakiranje, eksperimentalna elektronika, radio škola, koncerti, književne večeri i buvljak samo su dio onoga što vas čeka idućih dana. Cijeli program možete pratiti na stranici dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u radionicama.

Do kraja veljače najavljen je veliki broj raznovrsnih radionica i edukacijskim programa: u Kino klubu Split održati će se Specijalizirana radionica kolor korekcije s Franom Sokolićem (04. – 07.02.), potom su najavljene Radionica vezenja (07.02.), Dekupaž radionica (14.02.), Origami tečaj (17.02.), radionica s čuvarima okoliša Čistećim Medvjedićima (21.02.), Facepainting radionica povodom maškara (28.02.), a svaku subotu i nedjelju održava se DUMP INTERNSHIP kojeg provodi DUMP – Udruga mladih programera obrađujući specifične teme iz područja multimedije, dizajna, marketinga i programiranja. Osim toga, svi oni koji su se na vrijeme prijavili ovaj će mjesec započeti tečaj tradicionalne irske glazbe.

Dio radionica se provodi i online što će nekima zasigurno olakšati sudjelovanje. Riječ je o radionicama u sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” kojeg provodi Platforma doma mladih s partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH. Radionice su namjenjene mladima do 25 godina, potpuno su besplatne i održavaju se putem Zoom platforme. Trenutno se može sudjelovati u dva različita ciklusa radionica. STREAMaj dan je radio škola u sklopu koje će se u veljači (01. – 04.02. i 07.- 10.02.) proći priprema radijske emisije s fokusom na radijsku praksu i izradu vlastite radijske emisije polaznika te škola izrade jinglova. Voditelji radionica su članovi KLFM community radija s višegodišnjim iskustvom rada na radiju. Drugi dio radionica obuhvatiti će bioArt, biohakiranje, DIY kulturu, eksperimentalnu elektroniku, audio/vizualnu umjetnost, umjetnu inteligenciju u umjetnosti… Neke su to od tema S.A.I.N.T. (Science, Art, Industry, Nature & Technology) programa koji obuhvaća mnoštvo praktičnih aktivnosti kroz koje će polaznici uroniti u svijet najsuvremenije sadašnjosti (05., 06., 12., 13., 19. i 20.02.). Voditelji radionica su osnivač UR instituta Gino Šutić i suradnici Tanja Minarik i Jakov Jakovac, a sve je prilagođeno potpunim početnicima.

Od ovog mjeseca započeo je i novi program besplatne podrške oko domaće zadaće iz engleskog jezika ili pripreme za test. Besplatni klub domaće zadaće provodi se utorkom (08. i 15.02., 11-14h) u prostoru Razred i besplatan je za svu djecu školskog uzrasta.

Sljedeći redovi su za one koje više zanima vikend program Doma mladih. Kako nekima vikend počinje u petak popodne valja prvo najaviti jedno neobično otvorenje izložbe. U petak, 04. veljače, u 19h, u Galeriji kluba Kocka otvoriti će se izložba Sve je moguće, multidisciplinarnog umjetnika Nikice Jurkovića. Nikica ovom prilikom pokušava otkriti: Postoji li alternativa za sve ovo što nam ide na živce kod formalnih otvorenja? i omogućuje posjetiteljima (slučajnim ili namjernim) da participiraju u stvaranju umjetničkog djela, ostavljajući svoje najdoslovnije tragove na umjetničkom „platnu“. Izložba ostaje otvorena do 11. veljače te će se moći pogledati svakim radnim danom od 18 do 21 h.

Od ostalog treba izdvojiti Story telling večer 10. veljače, kada se u Galeriji klub Kocka možete upoznati s mladim pustolovom Angelom koji putuje svijetom i koristi umjetnost kako bi zabilježio detalje iz različitih zemalja.

U vrijeme kada svih zahvaća predvalentinovsko ludilo, u petak, 11. veljače umjesto u shopping centar navratite u klub kocka na još jedan Buvljak koji je idealno mjesto da pronađete pravi znak pažnje za sebe ili nekoga tko vam je drag.

Do kraja veljače najavljeni su još večer kratkih filmova (24.02.) i još jedno otvorenje izložbe. U petak, 25. veljače, u Galeriji kluba Kocka otvoriti će se izložba Ane Opalić. Serija fotografija Martina nastala je kao dnevnički zapis svakodnevice zajedničkog života autorice i njene partnerice Martine. Fotografije donose portrete s ljetovanja, kampiranja, kuhanja, druženja, migrena, temeratura, smijeha, suza, sreće, ljutnje i drugih zajedničkih trenutaka kroz koje se publici otvaraju fragmenti zajedničkog života para. Izložbu će popratiti i party program za queer zajednicu i prijatelje/ce – ZVJERINJAK u klubu Kocka. (Izvor: dom-mladih.org)