Nekategorizirano, Rad udruga

Spremni za školu – humanitarna akcija udruge Kopriva

Rukotvorine su nastali na radionicama udruge Kopriva

U tijeku je nova humanitarna akcija “Spremni za školu” koja i ovog kolovoza provodi Udruga Kopriva.

Cilj akcije je potaknuti građane na humanitarno djelovanje kako bi zajedno pomogli u opremanju četvero potrebitih školaraca iz dvije obitelji teškog imovinskog stanja priborom i potrepštinama za školu, prenosi Lokalna Hrvatska.

Volonteri Udruge Kopriva u tu su svrhu održali nekoliko kreativnih radionica na kojima su izrađivali rukotvorine namijenjene prigodnim prodajama na štandovima.

Akciju je moguće podržati i direktnom uplatom novčanih sredstva na izdvojeni račun udruge namijenjen isključivo humanitarnoj akciji: HR8024840081500189172 (RBA)

Iz Udruge Kopriva pozivaju građane da se odazovu humanitarnoj akciji koja će se održati u dva termina, 13. i 22 kolovoza, od 9 do 12 sati, na štandu ispred Gradske tržnice kada će biti predstavljena akcija te će se prikupljati školski pribor te novčane donacije.

Humanitarna akcija “Spremni za školu” je dio projekta MAKS (Mladi, aktivni, kreativni, solidarni) podržane od strane Grada Koprivnice, redovitim natječajem za podršku lokalnih organizacija civilnog društva. Ta su sredstva korištena za podmirivanje troškova nabavke materijala za izradu rukotvorina od strane volontera na kreativnim radionicama i podmirivanje dijela troškova same organizacije humanitarne akcije.

Humanitarna akcija je prijavljena nadležnom ministarstvu, za nju je dobivena ‘Prethodna suglasnost za organiziranje humanitarnih akcija’ i provodi se u skladu sa važećim zakonima o humanitarnoj pomoći.