Aktivizam, Nekategorizirano

Stop Motion Scena 2021. – poziv za sudjelovanje

Kinoklub Karlovac i Savez udruga KAoperativa pozivaju sve zainteresirane na kreativnost od kuće i sudjelovanje u prvom karlovačkom festivalu DIY stop animacije ‘Stop Motion Scena’.

Prošle su godine u okviru kreativnog izazova „Stop Motion Scena” isprobali besplatne aplikacije za izradu vlastitih uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion) te Vas pozvali da se i sami okušate u produkciji animiranih filmova po uradi-sam principu! Zbog velikog interesa i odaziva, animacijski izazov ove godine dolazi u formatu festivalskog programa „Stop Motion Scena”!

Kako bi se uključili u natjecateljski program, potrebno je u kućnoj radinosti snimiti kratkometražni animirani film u tehnici stop animacije! (Prošle je godine u okviru pilot programa korištena „Stop Motion Studio” aplikacija koja je besplatna na Google Play Store-u, ali vi možete koristiti bilo koji drugi alat koji vam odgovara.)

Prijavitelji i autori filmova nisu tematski ni vremenski ograničeni, a filmove možete prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove (kolektiva, razreda, kreativnih grupa i dr). Isprobajte aplikacije i druge dostupne alate kod kuće, producirajte vlastite filmove tehnikom stop animacije i pošaljite ih na kinoklubkarlovac.info@gmail.com s naslovom e-maila “Stop Motion Scena – prijava” do 30.04.2021. Video uratke je potrebno poslati u mp4 formatu. Ukoliko se radi o većoj datoteci molimo Vas da koristite WeTransfer ili slične servise za slanje datoteke. Uz datoteku, molimo Vas da napišete ime i prezime autora, godinu rođenja i adresu.

Predstavnici Kinokluba Karlovac odabrat će najbolje filmove među pristiglim prijavama – autori tri najbolja rada će primiti nagrade i poklon pakete, a svi priznanja za sudjelovanje u festivalskom programu!

Tips and tricks:

● Mobitel ili uređaj kojega ćete koristiti za snimanje fiksirajte na površinu pik trakom ili koristite stalak za mobitel, ukoliko ga posjedujete. Mi smo izradili vlastiti DIY stalak od komada recikliranog drveta u kojem smo izbrusili utor nešto veći od širine mobitela.

● Budite kreativni i za set koristite stvari koje već imate kod kuće. Uz sam video, možete nam poslati i fotografiju svog malog filmskog seta!

● Prije slanja videozapisa na mail, skinite ga u mp4 formatu na svoj uređaj. Ako imate problema s korištenjem aplikacije koju smo i mi koristili, kontaktirajte nas i dat ćemo sve od sebe da vam pomognemo u izvedbi.

● Za animiranje koristite Lego kocke, igračke sa zglobovima ili mobilnim elementima, sami napravite figure ili elemente od papira, plastelina i drugih materijala ili animirajte u pijesku ili kolažu. Budite maštoviti i kreativni!

● Prvom prilikom (kad dopuste mjere zaštite od pandemije) će za sve sudionike biti organizirano druženje, premijera filmova i stop motion radionica u Urbanom Parku Hrvatskog doma te službena dodjela nagrada!

Projekt se realizira uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Karlovca. (Izvor: http://kaoperativa.org/)