Aktualno, Nekategorizirano

Proglašeni su pobjednici 5. FUSE festivala

U nedjelju, 5. lipnja, službeno je završilo ovogodišnje izdanje međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog eksperimentalnog i hibridnog filma pod nazivom FUSE – Film Under Severe Experiment.

Tijekom tri festivalska dana publika je osim u projekcijama filmova uvrštenih u natjecateljski program mogla uživati u raznovrsnom filmskom, kulturnom i edukativnom programu.

Filmska montažerka Iva Gavrilović, mlada studentica Filmske i TV režije Sara Grgurić i producent i prošlogodišnji član žirija Vedran Šuvar, kao članovi selekcijske komisije imali su težak zadatak od 369 prijavljenih filmova odabrati filmove koji su uvršteni u natjecateljski program.

Ovogodišnji stručni žiri činili su: filmski montažer Hrvoje Mršić, redatelj Tomislav Šoban i profesorica hrvatskog jezika i književnosti te doktorica filmologije Ana Đordić. Žiri je ove godine odlučivao o četiri nagrade. Posebno priznanje dodijelili su filmu “All the Faces I Love Look Alike”, Davi Mello & Deborah Perrotta. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je film “Passage” Bartosza Jana Stepnika iz Portugala. Nagradu za najbolju režiju osvojio je Zheng Mingzhuo iz Kine za film “Undo”. Nagradu za najbolju montažu osvojio je film “TOPOS”, redatelja Maxa Bodendorfta iz Njemačke. Ovogodišnji Grand Prix otišao je u Brazil redatelju Txai Ferrazu za film “The Forbidden Durain”. Osim nagrada stručnog žirija, proglašena je i nagrada publike za hrvatski film “Sam’ se sekiramo” autora Nikole Kašića.

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u suradnji sa Savezom udruga KAOPERATIVA, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Grad Karlovac. (Više: https://www.facebook.com/festival.fuse/)