Aktivizam, Nekategorizirano

Tribina u Zadru: “Odgovorno roditeljstvo i smjernice prevencije”

Udruga „Nada“ poziva na javnu tribinu na temu “Odgovorno roditeljstvo i smjernice prevencije” koja će se održati u ponedjeljak, 12. prosinca 2022. godine, s početkom u 17:30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u organizaciji Udruge za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grada Zadra.

Na tribini će sudjelovati:

· dr. sc. Ivan Ćelić, dr. med., specijalist psihijatrije – adiktolog, pročelnik Zavoda za dualne poremećaje, Klinika za psihijatriju Vrapče u Zagrebu. Već više od 20 godina radi s osobama s problemom ovisnosti zagovarajući koncept oporavka kada god je to moguće. Autor je preko 20 stručnih i znanstvenih članaka, predavač na nacionalnim i međunarodnim konferencijama i kongresima. Kao saborski zastupnik osobitu pozornost posvećuje mentalnom zdravlju, borbi protiv ovisnosti te pravu osoba s invaliditetom.

· Gordana Cavicchi, magistra socijalnog rada – voditeljica ustanove Zajednica Pape Ivana XXIII u Vrgorcu. Preko 20 godina direktnog iskustva, rada i suživota s ovisnicima, osobama s dualnim poremećajima i mladima u riziku. Voditeljica preko 20 projekata i programa u području prevencije, psihosocijalne rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika. Izvoditeljica i organizatorica mnogobrojnih javnih tribina, stručnih skupova na temu mentalnog zdravlja djece i mladih. Koautorica rada objavljenog u Zdravstvenom glasniku na temu “Značajke i tretman maloljetnih eksperimentatora o
psihoaktivnim tvarima u terapijskoj zajednici”.

………………………………………….

Predavanje je organizirano u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 461.523,40 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 392.294,89 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u
iznosu 69.228,51 kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života. (Izvor: Udruga Nada)