Nekategorizirano, Stajališta

Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

1548431305.4449Udruge BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju vas na tribinu “Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

U svibnju će hrvatski građani i građanke imati priliku izabrati svoje predstavnike_ce u Europskom parlamentu na sljedećih pet godina. Europska unija (EU) ima važnu ulogu u stvaranju i oblikovanju politika zaštite okoliša u Hrvatskoj, dok hrvatski europarlamentarci_ke kroz rad u Europskom parlamentu imaju izravnu mogućnost utjecati na oblikovanje tih politika.

Hrvatska je ulaskom u EU ostvarila značajan napredak na području zaštite okoliša i prirode, ali brojni izazovi tek predstoje za Europu i Hrvatsku. Ubrzan gubitak bioraznolikosti, klimatske promjene, smanjenje dostupnih vodnih resursa i otpad rastuće su prijetnje dobrobiti i opstanku čovječanstva. Europski parlament ima važnu ulogu u odlučivanju kako će se Europa postaviti prema izazovima sadašnjice da bi se zaštitila naša budućnost.

Ususret izborima za Europski parlament BIOM i Zelena akcija organiziraju seriju javnih rasprava o ključnim okolišnim i klimatskim pitanjima. Ovakve javne rasprave izrazito su bitne u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora. Zato su one obilježene i porukama ovajputglasam.eu kampanje Europskog parlamenta – kad svi glasaju, svi pobjeđuju.

Program dostupan ovdje.