Nekategorizirano, Svijet

Trumpova administracija protiv rekreativne upotrebe marihuane

trava_crSessions je najavio “vraćanje na vladavinu prava” poništavanjem pet direktiva objavljenih za mandata Baracka Obame kojima se željelo ublažiti primjenu saveznog zakonodavstva koje marihuanu smatra opasnom drogom poput heroina.

– Zadatak ministarstva pravosuđa je primijeniti zakone SAD-a a prethodno objavljene direktive utječu na vladavinu prava i sposobnost naših partnera iz snaga reda da uspješno provode svoj zadatak – piše u priopćenju Sessionsa, prenosi SEEbiz.

Nije naredio konkretno djelovanje protiv prodaje i upotrebe kanabisa ali je objasnio saveznim tužiteljima da će moći djelovati kako žele na teritorijima pod njihovom jurisdikcijom.

Ministar je spomenuo korištenje “potrebnih sredstava za destabilizaciju kriminalnih organizacija, borbu protiv rastuće krize u području narkotika te protiv nasilnog kriminala u našoj zemlji”.

Sada osam država i glavni grad Washington dopuštaju rekreativnu upotrebu marihuane.

Uz to, 29 država i glavni grad SAD-a odobrili su medicinsku upotrebu usprkos otporu Američke agencije za lijekove da prizna kanabis kao sredstvo liječenja.