EHO, Nekategorizirano

U sklopu EU projekta izdan prvi priručnik – Judo za osobe s cerebralnom paralizom

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji u sklopu EU projekta Judo inkluzija izdao je  knjigu Judo za osobe s cerebralnom paralizom, vjerojatno među prvima ako ne i prvu knjigu na tu temu ikada izdanu – navodi se na stranici kluba Fuji.

S ovom knjigom željeli smo prikazati većinu judo tehnika koje su naši judaši s CP savladali i načine kojima smo prilagodili svaku tehniku. Ne računajući padove obuhvatili smo 41 tehniku. Knjiga je još jedan dokaz razine judaškog znanja Fuji judaša s CP i prva u nizu na ovu temu.

Jedna od glavnih ideja knjige je potaknuti druge klubove da krenu u predivnu priču zvanu – judo za osobe s CP! Kako bismo olakšali svima početak rada s osobama s CP svakom zainteresiranom judo klubu u Hrvatskoj želimo pokloniti primjerak knjige – ističu u objavi.

U suradnji s Judo klub Sakura na Sakura kupu, koji će se održati 4. prosinca, svaki zainteresirani klub moći će preuzeti svoj primjerak knjige.

……………………………………………..

Judo inkluzija je projekt, kojemu je ključni cilj integracija djece s teškoćama u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća, ukupne vrijednosti 1.218.513,14 kuna, od kojih 1.035.736,17 sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, s partnerima Judo klubom Pinky, Gradom Velika Gorica i Sportskim savezom osoba s invaliditetom Velike Gorice.