Aktualno, Nekategorizirano

Premijera dokumentarnog filma “Fuji”, filma o snazi prijateljstva, sporta i inkluzije

Judo klub osoba s invaliditetom “Fuji” uskoro će premijerno predstaviti svoj dokumentarni film Fuji, koji je, kako navode, jedna od najljepših aktivnosti EU projekta Judo inkluzija.

Prva premijera će se održati 25. rujna u Kaptol Boutique Cinema u 20.30 sati, a velikogorička premijera će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, 28. rujna u 18.00 sati.

“Dokumentarni film “Fuji” kruna je čitavog projekta Judo inkluzija. Projekt traje tri godine i prepun je predivnih i inovativnih aktivnosti, međutim snimanje dokumentarnog filma jedna je posebna razina. Dio djece i mladih koji su uključeni u projekt dobila su priliku sudjelovati u jednom pravom filmskom procesu i samo to iskustvo pamtit će čitav život. Snimljeni film kratka je priča o prijateljstvu i o snazi sporta te nam je glavni cilj filma pokazati svijetu kako se inkluzija može i treba živjeti. Voljeli bismo druge sportske klubove potaknuti da započnu s inkluzijom na način na koji ju mi živimo. Generalno bismo voljeli inspirirati što više ljudi našim filmom te ga planiramo prijavljivati i na razne filmske festivale. Zahvalni smo što je film snimila vrlo talentirana ekipa na čelu s Dinom Julius i Lukom Hrgović koji su se pobrinuli da film bude vrhunski na svakoj mogućnoj razini, a specijalni gost u filmu je olimpijski judo prvak – Satoshi Ishii koji je već nekoliko godina upoznat s radom kluba” – rekla nam je Marina Drašković, predsjednica kluba i voditeljica projekta.

Judo inkluzija je projekt, kojemu je ključni cilj integracija djece s teškoćama u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća, ukupne vrijednosti 1.218.513,14 kuna, od kojih 1.035.736,17 sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, s partnerima Judo klubom Pinky, Gradom Velika Gorica i Sportskim savezom osoba s invaliditetom Velike Gorice.