EHO, Nekategorizirano

Udruga “Bolje sutra” predstavila blagodati koprive na Festivalu znanosti Sveučilišta Sjever

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice sudjelovala je 10. svibnja na Festivalu znanosti, održanom na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Na festivalu se od 10. do 15. svibnja održale su se brojne aktivnosti pod temom “Kultura znanosti”, a Udruga “Bolje sutra” predstavila se aktivnošću “Kopriva – povratak u kulturu prehrane”. Riječ je bila o interaktivnoj radionici za djecu predškolskog uzrasta u kojoj su vrtićarci iskusili izradu tjestenine s koprivom. Imali su priliku izraditi različite oblike tjestenine u obliku životinja ili svijeta, izradu tjestenine uz pomoć malog kuhinjskog stroja za izrezivanje širokih rezanaca s koprivom. U aktivnosti je sudjelovalo pet članova Udruge, dvije volonterke i dvije zaposlenice Udruge, a ukupno je bilo i stotinjak djece polaznika Dječjeg vrtića “Tratinčica” iz Koprivnice.

U drugom dijelu Festivala predstavnice Udruge održale su predavanje putem YouTube kanala Sveučilišta Sjever. Borka Majdak, prehrambena tehnologinja, govorila je o svojstvima i blagodatima koprive kao dodatak prehrani, a predsjednica Udruge je govorila o ideji društvenog poduzeća KopriVITA.

Galerija fotografija dostupna na stranici udruge Bolje sutra.

Udruga osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice početkom listopada prošle godine započela je provedbu projekta „Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme“ koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. U okviru projekta je osnovano društveno poduzeće za proizvodnju tjestenine i drugih prehrambenih proizvoda od koprive.