EHO, Nekategorizirano

Uspješno završena prva dva ciklusa glazbenih radionica Music@media@Za djecu i mlade

Udruga za promicanje glazbene kulture Prijatelji glazbe 15. veljače 2021. u Ministarstvu kulture i medija ugovorila je provedbu projekta Music@Media@Za djecu i mlade, odobrenog za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu „Umjetnost i kultura online“.

U polugodišnjem razdoblju provedbe projekta, prema informacijama iz udruge, 23 polaznika u dobi između 15-25 godina, uspješno su završili ciklus radionica Band@Music i Music@Gaming.

Prema riječima iz udruge, i polaznici i projektni tim izuzetno su zadovoljni dosadašnjim rezultatima s radionica. Tako su na radionici Band@Music snimljena su 3 video spota te više glazbenih obrada poznatih pjesama raznih žanrova korištenjem novih digitalnih tehnika za obradu zvuka, a na radionici Music@Gaming svaki polaznika uspio je izrealizirati svoj samostalni projekt osmišljavajući glazbenu podlogu za scenu iz filma ili video igre na vlastiti kreativni način.

Temeljni cilj radionica osposobljavanje polaznika za samostalno korištenje računalnih programa pri izradi audio i video materijala je ostvaren, a polaznici ne skrivaju oduševljenje zbog novih znanja, spoznaja i ideja uz suradnju i stručno vodstvo mladog autora i producenta Mateja Magdića.

Svečana ceremonija dodjele diploma održana je u Zagrebu na lokaciji Hugo’s bar gdje su se polaznici napokon upoznali i uživo.

Još su na rasporedu 2 ciklusa radionica po 32 sata, a s novim radionicama se kreće u subotu 4. rujna 2021.

Radionice se odvijaju preko ZOOM platforme 2 puta tjedno.

Prijave su u tijeku, a više detalja možete pronaći na stranici www.udrugaprijateljiglazbe.com te na FB poveznici